Szezámmagos-mézes csirkemell

2017.11.22

Mennyei mézes csirkemell :) Miért rendelnél ilyet, ha fél órán belül el is készítheted? Annyi idő alatt a futár sem érkezne meg vele :) 

Hozzávalók: 

  • 9 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 1 ek olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • 1 db csirkemell (25-30 dkg)
  • 2 tk. méz
  • 10 dkg ketchup
  • 4 ek szezámmag

Elkészítés: 

  1. Kimérem a lisztet és hozzáadom a tojásokat, olajat, sót, sütőport, vizet. Ezt jól összekeverem kézi habverővel, hogy csomómentes legyen. 
  2. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk (kb. 3-4cm). 
  3. A kockára vágott csirkemellet belekeverem az elkészített masszába és összeforgatjuk. 
  4. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, kb. ha belehelyezzük a csirkekockákat akkor félig lepje el őket. 
  5. Ha kellően felhevült az olaj, akkor egy kanál segítségével beletesszük a kockákat az olajba és aranybarnára pirítjuk minden oldalát. 
  6. Ha elkészült, akkor kivesszük egy papírtörlőre őket és a felesleges olajat leitatjuk róluk. 
  7. Egy tálba mérjük ki a mézet, a ketchupot és a szezámmagot. Keverjük át a szószt és forgassuk bele jól a kisült csirkemelleket. Forgassuk jól össze vele, hogy mindenhova jusson a finom szószból. 
  8. Főtt rizzsel vagy kínai pirított zöldséges tésztával tálaljuk! 
  9. Jó étvágyat :)
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el