Szezámmagos-mézes csirkemell
2017.11.22
Mennyei mézes csirkemell :) Miért rendelnél ilyet, ha fél órán belül el is készítheted? Annyi idő alatt a futár sem érkezne meg vele :)
Hozzávalók:
- 9 ek. liszt
- 2 db tojás
- 1 ek olaj
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl víz
- 1 db csirkemell (25-30 dkg)
- 2 tk. méz
- 10 dkg ketchup
- 4 ek szezámmag
Elkészítés:
- Kimérem a lisztet és hozzáadom a tojásokat, olajat, sót, sütőport, vizet. Ezt jól összekeverem kézi habverővel, hogy csomómentes legyen.
- A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk (kb. 3-4cm).
- A kockára vágott csirkemellet belekeverem az elkészített masszába és összeforgatjuk.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, kb. ha belehelyezzük a csirkekockákat akkor félig lepje el őket.
- Ha kellően felhevült az olaj, akkor egy kanál segítségével beletesszük a kockákat az olajba és aranybarnára pirítjuk minden oldalát.
- Ha elkészült, akkor kivesszük egy papírtörlőre őket és a felesleges olajat leitatjuk róluk.
- Egy tálba mérjük ki a mézet, a ketchupot és a szezámmagot. Keverjük át a szószt és forgassuk bele jól a kisült csirkemelleket. Forgassuk jól össze vele, hogy mindenhova jusson a finom szószból.
- Főtt rizzsel vagy kínai pirított zöldséges tésztával tálaljuk!
- Jó étvágyat :)