Palacsinta tészta
Sok palacsinta receptet próbáltam már ki, de nekem ez lett a kedvencem :) Nem tapad le, nem ég oda és isteni finom!!!!
Ráadásul van hozzá egy különleges töltelékem is :) amit most megosztok Veletek!
Kb. 40-50 darabra elég ez az adag. Mi 4-en szoktuk ezt megenni. Ez 3 adagnak felel meg.
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 9 dl tej
- 6 dl víz
- 6 db tojás
- 0,5 dl étolaj
- egy csipetnyi só
- egy csipetnyi cukor
Elkészítés:
- Kimérjük a lisztet.
- Hozzáadjuk a tojásokat egyenként.
- Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat az étolaj kivételével és robotgéppel összekeverjük.
- Ha nem sikerült teljesen csomómentesre elkevernünk, akkor egy másik tálba öntsük át egy szűrőn keresztül és így szép folyékony, csomómentes tésztát kapunk.
- Ezután adjuk hozzá a csipetnyi sót és cukrot, majd öntsük hozzá az olajat. Ezt fakanállal keverjük össze és már kész is. Lehet sütni :)
Töltelék:
Itthon a cukros-fahéjas a kedvenc, illetve a túrós-pudingos. Sokan kakaóval szeretik, vagy épp töltelék nélkül még melegen. Én viszont tanultam egy nagyon finom töltelék receptet, amit most megosztok Veletek. Gyerekkori francia barátnőméknél ettem ilyet először és azóta is a kedvencem! Először mindenki fujjol, hogy ő aztán meg nem kóstolja, de az első harapás után beismerik, hogy ez tényleg jóóóóóó !
Nos, a töltelékhez kell:
- cukrozott kakaópor
- vaj (nem margarin, hanem jó minőségű vaj/teavaj)
- reszelt sajt (csak a Pannónia sajt jöhet szóba nálam)
Elkészítése:
A serpenyőbe a palacsinta egyik oldalát süssük meg, aztán fordítsuk meg. Ha megfordítottuk, akkor egy teáskanálnyi kakaóporral szórjuk meg, kockázzunk rá apró kis vajdarabokat és a legvégén reszeljünk rá Pannónia sajtot. Addig süssük, amíg meg nem olvad rajta a sajt. Ha megolvadt, akkor tányérra csúsztatjuk és feltekerés után már fogyasztható is! Hihetetlen ízvilág a sós és édes együtt, ami között az olvasztott vaj teremti meg a selymes középutat! Mennyei finom!
Várom a visszajelzéseket kóstolás után!