Mézeskalács

2017.11.22

Nagyon finom és puha mézeskalács receptem van, amit megosztok Veletek. Sütés és díszítés után lezárt fémdobozba beletéve és közé almakarikákat téve nagyon hosszan eltartható. 

Hozzávalók: 

  • 52 dkg liszt
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1,5 kk. szódabikarbóna
  • 15 dkg Rama
  • 22 dkg porcukor
  • 6 ek. olvasztott méz
  • 1 nagyobb tojás

Elkészítés: 

A porcukrot elkeverem a rámával. 

Hozzászitálom a lisztet, a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát. 

Hozzáadom az olvasztott mézet és jól összegyúrom. 

Majd a legvégén hozzáadom a felvert tojást (kicsit villával össze kell keverni külön egy edénybe a tojást).

Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk. 

Kettévesszük a tésztát és 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk és sütőlemezre tesszük őket kellő távolságra egymástól. Max 10 percig süssük 180 fokon. 

Cukormáz készítése: 

Hozzávalók: 

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tk. citromlé

Elkészítése: 

Legalább 5 pericg magas fokozatosan keverjük a tojásfehérjét. Majd hozzáadjuk a citromlevet amitől fényes és sűrű lesz. Akkor lesz jó, ha a habcsúcs nem konyul le. Tehát ha az ujjunkat belemártjuk és a kapott habcsúcs állva marad. 

Egy nyomózsákba töltjük és a kihűlt mézeskalácsokat ezzel díszítjük. 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el