Márványkuglóf
2017.11.23
Érdemes kipróbálni! Nagyon finom! Hétvégén isteni finom reggeli vagy egy hosszú séta után délután egy meleg kávéval vagy kakaóval tálalva mennyei :)
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 40 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 3 dkg kakaópor
Elkészítés:
- A lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük bele a habos vajba.
- Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a keményítőt és sütőport. Ezeket alaposan összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a vajhoz. Az így kapott masszát kettévesszük, és a feléhez hozzáadjuk a kakaóport. (Az arányon lehet változtatni, egyharmados/kétharmados is lehet, ki hogy szereti). Ha szükséges a kakaós masszát kevés tejjel higíthatjuk.
- A kuglóf formát kivajazzuk és a világos meg a barna tésztát evőkanál segítségével váltakozva formába töltjük. Egy villával könnyedén átkeverjük, hogy márványos legyen.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1 óráig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- Miután megsült, vegyük ki a formából. Hagyjuk kihűlni és vaníliás vagy fahéjas porcukorral hintsük meg.