Márványkuglóf

2017.11.23

Érdemes kipróbálni! Nagyon finom! Hétvégén isteni finom reggeli vagy egy hosszú séta után délután egy meleg kávéval vagy kakaóval tálalva mennyei :) 

Hozzávalók: 

  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 3 dkg kakaópor

Elkészítés: 

  1. A lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük bele a habos vajba. 
  2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a keményítőt és  sütőport. Ezeket alaposan összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a vajhoz. Az így kapott masszát kettévesszük, és a feléhez hozzáadjuk a kakaóport. (Az arányon lehet változtatni, egyharmados/kétharmados is lehet, ki hogy szereti). Ha szükséges a kakaós masszát kevés tejjel higíthatjuk. 
  3. A kuglóf formát kivajazzuk és a világos meg a barna tésztát evőkanál segítségével váltakozva formába töltjük. Egy villával könnyedén átkeverjük, hogy márványos legyen. 
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1 óráig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. 
  5. Miután megsült, vegyük ki a formából. Hagyjuk kihűlni és vaníliás vagy fahéjas porcukorral hintsük meg. 
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el