Májas-cukorborsós ragu
Ez a receptem úgy született, hogy fogalmam sem volt, hogy mit főzzek, hogy mit ennék szívesen. Aztán körülnéztem otthon és a talált alapanyagokból dolgozva megalkottam. :) A család is megszerette :) Ami jó benne,hogy különféleképpen lehet tálalni: rizzsel, tarhonyával, tésztával, kuszkusszal, de akár rakott tésztaként is kiváló töltelék lehet.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemáj
- 30 dkg fagyasztott cukorborsó
- 1 közepes fej hagyma
- paradicsomszósz (kb. 2 dl)
- só, bors, pirospaprika
- 1 evőkanál mustár
- őrölt szerecsendió
- petrezselyemzöld (ha nincs friss, jó a szárított is)
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. A májat vékony szeletekre vágjuk, megmossuk.
2. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon megpirítjuk (lehet olaj, de én néha kacsazsírt használok). A fokhagymát is megpucoljuk és apróra vágjuk.
3. Mikor a hagyma üveges lesz, akkor rátesszük a fokhagymát és amikor érezhető a fokhagyma illata, akkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát ízlés szerint (kb. 2 kisebb teáskanál).
4. Hozzáadjuk a hagymához a májat és visszatesszük a tűzre. Jól megkeverjük és lefedjük egy pár percre közepes lángon.
5. Pár perc után levesszük a fedőt és füszerezzük. Mehet bele a só, frissen őrölt bors, a szerecsendió, közepes darabokra vágott petrezselyem, a mustár és a paradicsomszósz. Jól megkeverjük és fedő alatt hagyjuk párolódni.
6. Amikor a csirkemáj félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a borsót és egy fél dl vizet, majd jól elkeverjük és fedő alatt lassú tűzön készre főzzük.
7. Ha elkészült, akkor tálalhatjuk tésztával, kuszkusszal, rizzsel, tarhonyával, krumplival vagy amihez kedvünk van.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ !!!!