Keksztekercs Nagymamám receptje alapján
2017.11.28
Édes kis kekszes sütemény, ami az én személyes kedvencem! Imádom ezt a sütit! Gyerekkorom óta hozzákapcsolódik a karácsonyhoz!
Hozzávalók: (ebből a receptből 2 nagy rúd lesz)
A tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kávé
- 5 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg teavaj
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
Elkészítés:
- A darált kekszhez hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Összekeverem, majd hozzá adagolom a kávét mindaddig, hogy összeálljon gombóccá.
- A krémhez a szobahőmérsékletű vajhoz összekeverjük a cukrokkal egy robotgép segítségével. Amikor szép krémes állaga van, akkor jó.
- A kekszes tésztát két felé vesszük. Egyenként kinyújtjuk kristálycukron a tésztát, majd megtöltjük a krém felével. Majd szép lassan és óvatosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik résszel.
- Én egy fém tálcára szoktam tenni, amire ráfér mind a két rúd. Érdemes betenni a hűtőbe egy kicsit szeletelés előtt, bár nehéz megállni :)