Keksztekercs Nagymamám receptje alapján

2017.11.28

Édes kis kekszes sütemény, ami az én személyes kedvencem! Imádom ezt a sütit! Gyerekkorom óta hozzákapcsolódik a karácsonyhoz! 

Hozzávalók: (ebből a receptből 2 nagy rúd lesz)

A tésztához: 

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kávé
  • 5 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor

A krémhez: 

  • 10 dkg teavaj
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés: 

  1. A darált kekszhez hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Összekeverem, majd hozzá adagolom a kávét mindaddig, hogy összeálljon gombóccá. 
  2. A krémhez a szobahőmérsékletű vajhoz összekeverjük a cukrokkal egy robotgép segítségével. Amikor szép krémes állaga van, akkor jó. 
  3. A kekszes tésztát két felé  vesszük. Egyenként kinyújtjuk kristálycukron a tésztát, majd megtöltjük a krém felével. Majd szép lassan és óvatosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik résszel. 
  4. Én egy fém tálcára szoktam tenni, amire ráfér mind a két rúd. Érdemes betenni a hűtőbe egy kicsit szeletelés előtt, bár nehéz megállni :) 
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el