Csirkeszelet mozzarellával

2017.12.13

Nálunk ez a recept karácsony másod-harmad napján szokott előkerülni. Ízletes és könnyű étel.

Hozzávalók: 

  • 2db póréhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 6 db paradicsom
  • 4 csirkemell
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. rozmaring
  • 1,5 dl zöldségleves lé
  • 25 dkg mozzarella
  • ha van friss bazsalikom levél, ha nincs akkor jó a szárított változat is
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk vékony csíkokra. 
  2. Mossuk meg a gombát és szeleteljük fel.
  3. A paradicsomokat forrázzuk le, majd öntsünk rájuk hideg vizet és húzzuk le a héjukat. Majd vágjuk fel nagyobb darabokra. 
  4. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát és a gombát, közepes lángon főzzük  10 percig készre.
  5. A zöldségek felét egy kivajazott jénai tálba öntjük. 
  6. A csirkemellet szeletekre vágjuk, vastagságtól függ, hogy egy darabból hány szelet jön ki. 
  7. A csirkemell szeleteket a zöldségekre tesszük és sózzuk, borsozzuk, majd a maradék zöldséget eloszlatjuk a húson, és rászórjuk a paradicsomdarabokat is. 
  8. Keverjük össze a tejszínt, a zöldséglevet, a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd öntsük rá a zöldséges húsra. 
  9. A mozzarellát szeljük fel és rakjuk a paradicsomra. Erre szórjuk rá a bazsalikomot. 
  10. Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt készre sütjük. 
  11. Mi kuszkusszal szoktuk tálalni, de ez már ízlés dolga. 
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el