Csirkeszelet mozzarellával
2017.12.13
Nálunk ez a recept karácsony másod-harmad napján szokott előkerülni. Ízletes és könnyű étel.
Hozzávalók:
- 2db póréhagyma
- 20 dkg gomba
- 6 db paradicsom
- 4 csirkemell
- 2 ek. olívaolaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. rozmaring
- 1,5 dl zöldségleves lé
- 25 dkg mozzarella
- ha van friss bazsalikom levél, ha nincs akkor jó a szárított változat is
- só, bors
Elkészítés:
- Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk vékony csíkokra.
- Mossuk meg a gombát és szeleteljük fel.
- A paradicsomokat forrázzuk le, majd öntsünk rájuk hideg vizet és húzzuk le a héjukat. Majd vágjuk fel nagyobb darabokra.
- Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát és a gombát, közepes lángon főzzük 10 percig készre.
- A zöldségek felét egy kivajazott jénai tálba öntjük.
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, vastagságtól függ, hogy egy darabból hány szelet jön ki.
- A csirkemell szeleteket a zöldségekre tesszük és sózzuk, borsozzuk, majd a maradék zöldséget eloszlatjuk a húson, és rászórjuk a paradicsomdarabokat is.
- Keverjük össze a tejszínt, a zöldséglevet, a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd öntsük rá a zöldséges húsra.
- A mozzarellát szeljük fel és rakjuk a paradicsomra. Erre szórjuk rá a bazsalikomot.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt készre sütjük.
- Mi kuszkusszal szoktuk tálalni, de ez már ízlés dolga.