Brokkolikrémleves Timi módra
2017.12.20
Nálunk ez a recept vált a brokkolikrémlevesnél. Még a kislányom is szívesen fogyasztja el, mert nagyon krémes az állaga :)
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli (frissből jobb, de a fagyasztott verzió is jó)
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- 2 dl főzőtejszín
- tálaláshoz: sajt, levesgyöngy szükség szerint
Elkészítés:
- Először a brokkolit rózsáira szedem és megmosom.
- A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk és beletesszük egy lábosba, amibe főzni fogjuk a brokkolit, és a brokkolit is hozzá adjuk.
- Annyi vízzel tesszük fel főzni, hogy el ne lepje, inkább háromnegyedig legyen a brokkolinak a víz.
- Sóval és borssal fűszerezzük.
- Amikor puhára főtt egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a vízből a brokkolikat. A főzővizet ki ne öntsük!
- A brokkolikat egy turmixgépbe tesszük és a főzőléből mindig annyit adjunk hozzá, hogy megmaradjon a krémessége turmixolás közben. Én felét szoktam első körben ráönteni, utána turmixolom és szükség szerint öntök még hozzá. Arra kell figyelni, hogy nehogy túl híg legyen.
- Majd ha leturmixoltuk a brokkolikat, akkor ha maradt főző víz a lábosba azt kiöntjük, mivel már nincs rá szükség és visszatesszük a tűzhelyre felforralni a lábosba a brokkolikrémet. Ha kezd forrni, akkor hozzáadjuk a tejszínt és mikor így felforrt, akkor kész is :)
- Igény szerint reszelt sajttal, levesgyönggyel, pirított zsemlekockával tálaljuk.