Brokkolikrémleves Timi módra

2017.12.20

Nálunk ez a recept vált a brokkolikrémlevesnél. Még a kislányom is szívesen fogyasztja el, mert nagyon krémes az állaga :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli (frissből jobb, de a fagyasztott verzió is jó)
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, 
  • 2 dl főzőtejszín
  • tálaláshoz: sajt, levesgyöngy szükség szerint

Elkészítés: 

  1. Először a brokkolit rózsáira szedem és megmosom. 
  2. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk és beletesszük egy lábosba, amibe főzni fogjuk a brokkolit, és a brokkolit is hozzá adjuk. 
  3. Annyi vízzel tesszük fel főzni, hogy el ne lepje, inkább háromnegyedig legyen a brokkolinak a víz. 
  4. Sóval és borssal fűszerezzük. 
  5. Amikor puhára főtt egy szűrőkanál segítségével kiszedjük a vízből a brokkolikat. A főzővizet ki ne öntsük!
  6. A brokkolikat egy turmixgépbe tesszük és a főzőléből mindig annyit adjunk hozzá, hogy megmaradjon a krémessége turmixolás közben. Én felét szoktam első körben ráönteni, utána turmixolom és szükség szerint öntök még hozzá. Arra kell figyelni, hogy nehogy túl híg legyen. 
  7. Majd ha leturmixoltuk a brokkolikat, akkor ha maradt főző víz a lábosba azt kiöntjük, mivel már nincs rá szükség és visszatesszük a tűzhelyre felforralni a lábosba a brokkolikrémet. Ha kezd forrni, akkor hozzáadjuk a tejszínt és mikor így felforrt, akkor kész is :) 
  8. Igény szerint reszelt sajttal, levesgyönggyel, pirított zsemlekockával tálaljuk. 
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el