Nagymamám piskótája

2017.08.01

Ezt a receptet a Nagyamamámtól tanultam el. Ha kellett valami finom és gyors édesség vasárnap, akkor ezt készítettük el közösen :) !!!! 

A piskóta készítés sokakban félelmet kelt! Pedig nem kell tőle félni! A lényeg, hogy nagy adag szeretettel készítsük el, és ha nem is lesz olyan magas a piskóta, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, a Család akkor is szívesen fogyassza majd el!

Hozzávalók

Az ételhez

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 evőkanál víz

Díszítés

  • porcukor
  • lekvár
  • csokireszelék....

Elkészítés

1

A liszthez hozzáadjuk a sütőport.

2.

A tojásokat szétválasztjuk. 



3.

A fehérjét kemény habbá verjük.


4.

A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd a vizet. Ezt jól elkeverjük, és hozzáadjuk a lisztet a sütőporral. Ezt is géppel jól elkeverjük. 

5. 

Majd a habot is hozzáadjuk, de ezt már csak kézzel lehet elkeverni, hogy ne törjön meg a hab.

6. 

Sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük, 170 fokon, 



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el