Nagymamám piskótája
Ezt a receptet a Nagyamamámtól tanultam el. Ha kellett valami finom és gyors édesség vasárnap, akkor ezt készítettük el közösen :) !!!!
A piskóta készítés sokakban félelmet kelt! Pedig nem kell tőle félni! A lényeg, hogy nagy adag szeretettel készítsük el, és ha nem is lesz olyan magas a piskóta, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, a Család akkor is szívesen fogyassza majd el!

Hozzávalók
Az ételhez
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojás
- 20 dkg cukor
- 10 evőkanál víz
Díszítés
- porcukor
- lekvár
- csokireszelék....
Elkészítés
1
A liszthez hozzáadjuk a sütőport.
2.
A tojásokat szétválasztjuk.
3.
A fehérjét kemény habbá verjük.
4.
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd a vizet. Ezt jól elkeverjük, és hozzáadjuk a lisztet a sütőporral. Ezt is géppel jól elkeverjük.
5.
Majd a habot is hozzáadjuk, de ezt már csak kézzel lehet elkeverni, hogy ne törjön meg a hab.
6.
Sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük, 170 fokon,